Aad Blanker is Anton Pieck in Sneek

Sneeker nieuwsblad 29-09-12

Aad Blanker is Anton Pieck in Sneek

Aad Blanker is Anton Pieck in Sneek

HATTEM – Aad Blanker uit Sneek heeft op Anton Pieck-achtige wijze de Kleinzand – Brouwersteeg in zijn woonplaats getekend. Hiermee werd hij prijswinnaar van de wedstrijd die werd uitgeschreven naar aanleiding van de tentoonstelling “Op pad met Pieck, vormgegeven reisimpressies”, in het Anton Pieck Museum in Hattem.

Hij ontving een ingelijste fotolitho van de hand van Anton Pieck uit handen van Anneke Nitrauw, conservator van het museum. De tekening van de heer Blanker is te zien op de website van het Anton Pieck Museum.

Vanaf februari van dit jaar is in het Anton Pieck Museum de expositie ‘Op pad met Pieck’ vormgegeven reisimpressies’ te zien. De door hem rond 1900 afgebeelde plekken in Nederland en België zijn recentelijk gefotografeerd door fotograaf en verzamelaar Ron Wijk.

De opdracht was om in de voetsporen van Anton Pieck te treden, maar dan als een echte navolger, plekken te bedenken die door Pieck vastgelegd hadden kunnen worden door er een foto, tekening of een andere vorm van expressie van te maken.. Een jury, bestaande uit de fotografen Henri van der Beek en Gonny van Duinen hebben samen met de conservator, de inzendingen beoordeeld op artistieke waarde en originaliteit.

Tot en met 30 september 2012 zijn de 45 originele tekeningen, kalenderplaten en etsen van de expositie “Op pad met Pieck, vormgegeven reisimpressies” nog te bezichtigen.
Vanaf 19 oktober is er een bijzondere tentoonstelling van het werk van de bekende illustrator Thé Tjong-Khing. Gedurende de wintermaanden zijn er 85 originele prenten/illustraties uit, door hem, geïllustreerde kinderboeken te zien..

Het Anton Pieck Museum in Hattem toont een vaste en één of meer thema/exposities waarbij een zo compleet mogelijk en gevarieerd overzicht van de werken van graficus-illustrator Anton Pieck wordt gegeven. De Efteling is zijn geesteskind. Het grote publiek kent hem voornamelijk als illustrator van boeken en nostalgische kalenderplaten.

Artikel geplaatst door Sjoerd Stiensma op 29-09-12 10:35.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *