1e Boek Sneek in pentekeningen

1e Boek Sneek in pentekeningen

Op 20 april is het boek “Sneek in pentekeningen” verschenen.

Boekhandel van der Velde

Sneek in pentekeningen in de boekhandel van der Velde

Een boek van de hand van Aad Blanker. Hij laat het oude Sneek in fijn gedetailleerde tekeningen herleven. Kleine bijzonderheden, wetenswaardigheden en herinneringen illustreren deze tekeningen. Blanker, geboren in Rotterdam kwam via Bolsward in 2000 in Sneek wonen. Hij tekent met een glimlach naar Anton Pieck. Deels werkelijkheid, deels geromantiseerd. Hij baseert zich daarbij op bijvoorbeeld oude foto’s die hij onder andere met behulp van de Vereniging Historisch Sneek en veel particulieren heeft gevonden.

Etalage Bokandel van der Velde in Sneek

Het boek Sneek in Pentekeningen in de etalage van Boekhandel van der Velde Sneek

Met het boek van Blanker hoef je niet naar buiten, maar het is aan te bevelen. Het mag bijna een gids heten. Blanker neemt de lezer in 36 pentekeningen en verhalen mee door de stad, met af en toe een uitstapje naar elders, zoals Uitwellingerga en natuurgebied de Alde Feanen. Hij laat details zien waar de meeste mensen aan voorbij lopen, zoals de muurankers aan de gevel van het Logement aan de Gedempte Poortezijlen hoek Suupmarkt. De tekening van het logement is verbluffend, maar het uitlichten van de ankers een eyeopener. Het commentaar bij het plaatje van de verteller Blanker mag er ook zijn. “Kijk eens naar het tweede huis op de Suupmarkt. De onderzijde is vandaag de dag voorzien van een glazen pui, maar de eerste verdieping toont nog helemaal zijn oude glorie. Wanneer u aan de overzijde gaat staan en dit pand aandachtig bekijkt, zullen u de bijzonderheden opvallen: de prachtige muurankers, die tegelban. De daklijst, net onder de dakgoot is even bijzonder. Gewoon gemaakt door ‘eenvoudige’ handwerklieden, maar wel met een goed oog voor details.” En zo neemt de tekenaar/verteller de lezer mee de stad door.

Signeersessie Aad Blanker

Signeersessie Aad Blanker bij Boekhandel van der Velde

Het boek bevat  65 pagina’s, waarvan 32 tekeningen met bijbehorende verhalen en anekdotes van de tekenaar. Mocht u als nog een exemplaar willen kopen neem dan even contact op. Een mooi boek om cadeau te doen aan elke (oud)Sneeker!

Op zaterdag 24 april signeerde Aad Blanker bij Boekhandel van der Velde in Sneek.

Wilt u het boek bestellen of heeft u vragen m.b.t. tot het boek neem dan contact op met Aad Blanker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *